We zijn in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden voor een alternatieve invulling van het stationsplein. Zodra het programma en de plannen concreter zijn, zullen wij dit communiceren. Naar verwachting wordt er in het 2022 een voorkeursmodel aan de raad voorgelegd waarop verdere planvorming wordt gebaseerd.
We hebben een doelplanning van de ontwikkeling. Deze kan je vinden onder Timeline op dit platform. Onze planning is echter afhankelijk van de nog uit te werken gebiedsvisie van de Gemeente Haarlem. Het proces met en de procedures van de gemeente spelen hierin een leidende rol.
Wordt de flat gerenoveerd of gesloopt?
In de herontwikkeling gaan wij er vanuit dat het flatgebouw Stationsplein 20-62 wordt gesloopt.
Waarom heeft Vastint de voorkeur voor sloop?
Het stationsgebied is de entree naar de stad. Wij willen invulling geven aan de entree door de historische standslijnen en -blokken te herstellen, zodat het stationsplein anders ingedeeld kan worden. Hiermee hopen wij de architectonische verbetering van de stand te realiseren, het wooncomfort op te waarderen en om een grote verduurzaming te realiseren.
Hoe komt het nieuwe complex eruit te zien? Aan welke kant komen de sociale huurwoningen?
Dit is nog niet bekend. Zodra de plannen concreter zijn stellen we u hiervan op de hoogte.
Zullen er voorzieningen verdwijnen of bijkomen na de herontwikkeling?
Op dit moment is de invulling en programmering nog niet bekend. Op dit moment voeren we gesprekken met de gemeente om de plannen concreter te krijgen. Zodra wij hier meer over weten informeren wij u hierover.
Wanneer verwacht u dat de herontwikkeling gereed is?
Dit is sterk afhankelijk van hoe het proces met en de procedures van de gemeente gaan lopen. Over het algemeen duren ontwikkeltrajecten meerdere jaren tot dat ze gereed zijn en de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.
Indien u geïntereseerd bent om terug te keren dan kunt u t.z.t. contact opnemen met de Property Manager Residential.
Uiteraard staat het de huurders vrij om eerder te vertrekken.
Krijgen we een verhuiskostenvergoeding en hoe hoog is deze?
Door de Rijksoverheid is een forfaitaire regeling vastgesteld waarbij als uw huurovereenkomst door de verhuurder wordt beëindigd u recht heeft op een verhuisvergoeding van ca. EUR 6.500. Dit bedrag wordt jaarlijks door de overheid bijgesteld. Zie ook deze link.
Krijg ik deze vergoeding ook als ik besluit om nu al te verhuizen?
Dit zal per geval verschillen maar is bespreekbaar voor Vastint. Voor ons is het uitgangspunt de regeling zoals deze door de Rijksoverheid is vastgesteld als Vastint de huurovereenkomst te zijner tijd (voor sloop of renovatie) beëindigt.
Krijgen we ook praktische hulp van Vastint bij het verhuizen?
A. Vastint is graag bereid met u naar een passende oplossing te zoeken, binnen de mogelijkheden die zij daartoe heeft. In voorkomend geval treden wij graag met u in overleg.
Moeten we zelf op zoek naar een nieuwe/tijdelijke woning of regelt Vastint dit?
U ben altijd vrij om te zoeken naar een nieuwe/tijdelijke woning. Daarnaast gaat Vastint met de gemeente in gesprek wat de mogelijkheden zijn voor herhuisvesting van onze huurders. Zodra hier meer over bekend informeren wij u.
Krijgen we een urgentieverklaring?
Vastint gaat met de gemeente in gesprek wat de mogelijkheden zijn voor herhuisvesting in Haarlem. Zodra hier meer over bekend is informeren wij u hierover.
Hoe werkt het als we niet staan ingeschreven voor een nieuwe woning?
Vastint gaat met de gemeente in gesprek wat de mogelijkheden zijn voor herhuisvesting in Haarlem. Zodra hier meer over bekend is informeren wij u hierover.
Wat kan Vastint aanbieden qua tijdelijke of nieuwe woning?
Vastint gaat met de gemeente in gesprek wat de mogelijkheden zijn voor herhuisvesting in Haarlem. Zodra hier meer over bekend is informeren wij u hierover.
Zijn er alternatieven hier in de buurt?
Vastint gaat met de gemeente in gesprek wat de mogelijkheden zijn voor herhuisvesting in Haarlem. Zodra hier meer over bekend is informeren wij u hierover.
Wie bepaalt wat voor woning we aangeboden krijgen?
Dat is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning dient uw inkomen niet hoger te zijn dan de inkomenseisen. Deze zijn te vinden via deze link. Mocht u niet in aanmerking komen voor een sociale woning dan is het mogelijk om u in te schrijven voor een middeldure of vrije sector huurwoning. Hier zijn ook inkomenseisen aan verbonden echter zijn deze nog niet bekend.
A. Elke woninghuurder in Nederland wordt door de wet beschermd. Meer informatie hierover kan u vinden via deze link. Daarbij willen we u geruststellen dat wij graag meedenken aan een oplossing voor onze
Wij voeren al het onderhoud uit waartoe wij als verhuurder verplicht zijn, rekeninghoudend met de beoogde herontwikkeling.
Krijgen we in de tussentijd nog informatie?
Zodra wij over nieuwe informatie beschikken, brengen wij u middels dit info platform of via de nieuwsbrief op de hoogte.